Gyvybės kodas

spalio 1, 2012 in Pasaulėžiūra

Tai ne gyvybės kodo receptas, ar mokslinių tyrinėjimų išvados. Šis straipsnis – daugelio metų apmąstymo, stebėjimo, patirties koncentracija mažame informacijos trupinėlyje. Tai – „Gyvybės ugdymo“ temos, paliestos ankstesniuose straipsniuose, tęsinys.

Naują impulsą sugrįžti prie šios temos suformavo atsitiktinai per televiziją matytas prancūzų sukurtas filmas apie pasaulio vandenynų medūzas. Viename filmo epizodų buvo pasakojama apie mažytes medūzas, kurios pakliuvusios į sunkias gyvenimo sąlygas gali transformuotis, virsti polipais- pirmine medūzos vystymosi stadija. Vėliau polipai vėl gali virsti medūzomis. Filmo kūrėjai šiuos gyvūnus pavadino amžinais, nes jie nemiršta tik transformuojasi. Mokslas tokius virsmus laikė neįmanomais. Kas patikės, kad drugelis gali virsti vikšru?

Kas patikės, kad prarastos žmogaus kūno dalys gali ataugti? Gamtoje tokių pavyzdžių yra, bet ne su žmonėmis. Galima šią temą nukirsti nenuginčijamu argumentu: – Kiekvienas turi pagal savo tikėjimą- bet tai aklavietė. Mintis nutrūksta atsitrenkusi į neįveikiamą sieną. Visatoje viskas sukurta daug subtiliau ir medūzos, bei driežai tai patvirtina.

Pažiūrėjus filmą kyla daug klausimų, bet vienas ypatingai svarbus: – Kas valdo medūzos transformacijos procesus?

Mokslininkų nufilmuotas procesas rodo, kad medūza miršta virsdama beforme ląstelių krūva. Vėliau ląstelės persiformuoja į polipą, visai kitokią gyvybės formą. Norint valdyti tokį procesą kažkas turi žinoti kaip tai padaryti. Medūza to padaryti negali, nes sąmonė ir pasąmonė miršta kartu su kūnu. Likusiose ląstelėse nėra transformacijai reikalingos informacijos, nes ląstelių DNR esanti informacija gali regeneruoti tik medūzos ląsteles. Polipų ląstelių funkcija kitokia kaip medūzų. Transformacija vyksta medūzos ląstelėje perkeičiant net DNR struktūras.


Atrodo, jog atsidūrėme aklavietėje, bet išeitis yra. Ji paminėta ankstesniuose straipsniuose. DNR struktūrose yra 80% gyvybinės informacijos. Likusi informacijos dalis yra kūno vandenyje. Ląstelės atveju tai protoplazma.

Augalų tyrinėtojų darbuose yra paminėtas unikalus augalų sugebėjimas „protingai“ reaguoti į aplinką. Jie sieja tai su sąmoninga ląstelių protoplazmos veikla.

Peršasi išvada, jog ląstelė turi pasąmonės ir sąmonės planus. Pasąmonė valdo gyvybės palaikymo ir dauginimosi funkcijas – sąmonė valdo kūrybos procesą. Tie patys dėsniai galioja ir žmonėms!!!

Kaip danguje taip ir žemėje. Visata sukurta pagal vieną idėją. VISA YRA VIENA!!!

Medūzos padėjo suvokti kai kuriuos visatos dėsnius. Bandykim pritaikyti juos sau.

Jeigu ląstelės sąmonė gali pakeisti savo kūną – tikriausiai tokią galimybę turime ir mes (driežai praktiškai naudoja). Mes deja taip pat naudojame – tik gyvybei sunaikinti, o ne palaikyti.

Visos žmonijos baubas – onkologija. Kiek kančios, pinigų, gyvybių iššvaistyta tuščiai. O tapti nepažeidžiamu gali kiekvienas juokingai menkomis pastangomis.

Žmogus sukurtas TOBULAS…… DŽIAUGSMUI…. MEILEI…. KŪRYBAI !!!

Jei jis to neturi priežastys jo viduje. Tobulas žmogus neturi sirgti jokiomis ligomis ir turi galimybę palaikyti savo kūną tobulą neribotą laiką.

Kol kas tai teorinės galimybės, nes daugelio sąmonė per daug sudarkyta, pasaulėžiūra per toli nuo TIESOS, kuri padarytu juos laisvais nuo kančios.

Tradicinė pasaulėžiūra, mityba, gyvenimo būdas daugeliui tapo neįveikiamomis „tvirtovėmis“, kurios sukuria 99% kančios mūsų gyvenime. Visos minėtos priežastys griauna mūsų gyvybės informacines struktūras. Kūno ląstelės gyvena trumpiau už kūną, todėl reikalingas regeneracijos procesas, kad vietoje mirštančių ląstelių gimtu naujos. Kai informacinės struktūros sugriautos naujos ląstelės nežino kokios turėtu būti, todėl galimi išsigimimai (mutacijos), ko pasekmė augliai piktybiniai ar gėrybiniai skirtumo nėra. Skiriasi tik kūno egzistavimo laikas. Augliai kūne neatsiranda jei DNR struktūrų tobulumas didesnis kaip 6%. Cistos kūne gali atsirasti, jei DNR tobulumas mažesnis kaip 10%. Visatos dėsnių negalima apeiti, reikia jais pasinaudoti. Jei yra būdai kaip galima sugriauti savo gyvybę, tai yra būdų ir kaip ją atstatyti. Keisti reikia savo sąmonę, mitybą, gyvenimo būdą – tai pasiekiama kiekvienam. Tik reikia suvokti, jog ne bet kaip keisti, o taip, kad sugriuvusios informacinės struktūros būtu atstatomos. Apie tai užsiminta ankstesniuose straipsniuose. Gyvendamas žmogus turėtu kaupti gyvybę ugdančią patirtį, o pasaulyje vyksta atvirkščias procesas. Kaip žmogus mąsto taip ir gyvena……

Jeigu medūzos ląstelės sąmonė gali keisti savo DNR tai ir žmogaus sąmonė gali keisti savo kūno informacines struktūras. 10 metų patirtis patvirtina tokią galimybę. Kai žmogaus sąmonės tobulumas mažesnis kaip 30% atkurti DNR tobulumą sąmonės pastangomis neįmanoma. Vidutinis sąmonės tobulumas, pasiekiamas mokslinės pasaulėžiūros galimybėmis yra 20%, katalikiška krikščioniška pasaulėžiūra 25%, pravoslaviška – 27% . Bet religijos netrukdo pasiekti aukšto sąmonės tobulumo. Tomo Mertono sąmonės tobulumas buvo 50%, Teresės Avilietės – 45%, Tomo Akviniečio – 80%…….

Be religinių pasaulėžiūrų yra neprieštaraujančių joms pasaulėžiūrų, išaugusių iš sveikos gyvensenos judėjimo. Tai:

- Galinos Šatalovos sąmonės tobulumas 80%;

- Ksaveros Vaištarienes -75%

- Anatolijaus Nekrasovo – 85%

- Vladimiro Megre knygų herojės Anastasijos – 90%

Tobula sąmonė užtikrina gyvybės kodų tobulumą tik 40%. Antras svarbus faktorius yra mityba. Jai tenka 50%. Mityba turi būti tokia, kad užtikrintu informacinių struktūrų tobulumo augimą. Kai kuriuos  su mityba susijusius Visatos dėsnius galima suvokti pasigilinus į kopūstinio drugelio gyvenimą. Abejojantiems yra galimybė patiems patikrinti informacijos patikimumą.

Kad vikšras galėtu pereiti į kokono stadiją jam reikia graužti kopūsto lapą 20 – 25 paras. Mokslininkų teiginys , kad mitybos procese vikšras sukaupia tolimesniam virsmui reikalingą energiją yra teisingas 10%. 90% galimybių tolimesniam virsmui slypi informacinių struktūrų tobulume. Didžiaja mitybos laiko dalį vikšras sugaišta pakankamo informcinio tobulumo suformavimui per mitybą. Kad vikšro DNR struktūros susiformuotu pakankamo tolimesniam virsmui tobulumo – reikalinga pakankama maisto informacinė kokybė. Jeigu  vos išsiritusi vikšrelį perkeltume ant griežčio lapo, jis graužtu jį tik sukaupti reikalingai infomacijai reikėtu 10 parų daugiau laiko. Jeigu perkeltume vikšrelį ant raudonojo burokėlio lapo – jis keliautu ieškoti kopūsto. Apribojus jo galimybę pabėgti – imtu iš bado graužti burokėlį ir išgyventu, jei gyvenimo sąlygos būtu pakankamos, apie tris metus tik niekada nevirstu drugeliu. Vikšru ir nugaištu per kančias. Jo DNR struktūros degraduotu regeneracijos proceso tobulumas sunyktu, kūnas išsigimtu.

Priklausomai nuo augalo ląstelėse turimos informacijos apie jį yra atitinkamas bioenergetinis laukas. Drugeliai atpažįsta tinkamus augalus pagal tą lauką. Kiekvienas organinės kilmės objektas turi bioenergetinį lauką. Vištos kiaušinio lukštas (tik baltas) turi lauką, kuris patinka drugeliui labiau už kopūsto. Jei vikšras maitintusi tokį lauką turinčiu augalu jis sukauptu reikalingą informaciją per 15 dienų. Todėl drugelis deda kiaušinėlius ant lukšto nors kiaušinėliai pasmerkti žūti nuo perkaitimo. Kai kurie daržininkai naudoja tuos bioenergetinius spąstus kopūstų apsaugai. Kai vikšrai jaučiasi nesaugūs ant kopūsto jie gali persikelti ant greta augančių krienų. Nors tokiu atveju vikšro mitybos ciklas pailgėja trimis dienomis ir išsivysto 20% mažesni drugeliai . Krieno lapai maistingumu atsilieka nuo kopūsto ir nors vikšras ilgiau maitinasi, užauga mažesnis.

Maitintis reikia tokiu maistu, kuris turi informaciją reikalingą tobulumo augimui. 90% žmonių šiuo metu yra to vargšo vikšro būsenoje ant buroko lapo.

Galiu dar kartą priminti, kad sumažėjus DNR tobulumui mažiau 10% neįmanoma susilaukti palikuonių. Oficiali medicininė statistika teigia, kad šiuo metu 15% sutuoktinių turi nevaisingumo problemų. Po 10 metų bus 30%.

Kas turi akis – temato, ausis – teklauso, galvą – temąsto.

Kaip matome maistas turi dvi komponentes: – informacinę 90% svarbos gyvybei ir energetinę 10%. Pirmają pavadinkim Maisto tobulumas, antrają – Maisto kokybė.

Daugelis žmonių yra praradę sugebėjimą jausti bioenergetinius laukus, todėl tobulo maisto atpažinimas tapo neimanomas. Dalinai galima palengvinti pasirinkimą suskirsčius populiariausius produktus pagal tobulumą ir kokybę. Pasirenkame mato vienetus, skalę ir galime pradėti. Manau patogiausia būtu procentinė skalė. Tada teoriškai tobuliausias maistas bus 100%. Kokybiškiausias taip pat 100% . Duomenis patogiausia pateikti lentelėje:

Produktas

tobulumas%

kokybė%

Kiauliena

20

80

Jautiena

10

90

Vištiena

30

70

Žuvis

60

65

Duona

40

80

Pienas

20

60

Košės (kruopų)

60

50

Daržovės

70

60

Vaisiai

90

80

Uogos

80

40

Riešutai

90

90

Grybai

60

70

Medus

90

90

Šokoladas (juodas)

90

100

Šokoladas (pieniškas)

40

100

Uogienės

95

98

 Visur pateikti vidutiniai parametrai. Eilutėje paminėtas produktas reiškia (visi gaminiai).

 Naudojant produktus, kurių tobulumas mažiau 70% (nepriklausomai nuo kokybės) informacinės struktūros griaunamos. Kitaip pasakius toks maistas – informacinis nuodas gyvybei. Jei žmonės per mitybą negriautu savo informacinių struktūrų, jų gyvenimo vidurkis pailgėtu 55 metais, o neišgydomų ligų sumažėtu 80%.

 Naudojant produktus, kurių kokybė ne mažesnė kaip 30% neigiamų pasekmių gyvybei nėra.

 Kai maisto kokybė mažesnė už 60% gyvybinių energijų gaunama nepakankamai. Tokiu atveju sunaudojama daugiau nei įprastai maisto, arba kūnas naudoja energijos atsargas (sukauptus riebalus). Kokybei esant daugiau 90% reikia mažesnio maisto kiekio, nei įprastai, arba kūnas didina riebalų sankaupas.

 Be kokybės ir tobulumo svarbus yra maisto subalansavimas. Angliavandenių, baltymų ir riebalų balansas turėtu būti tobulas. Toks yra tik vienas maistas – motinos pienas, jeigu ji maitinasi tinkamai. Tobulai subalansuotame maiste: – Angliavandenių – 90%;  Baltymų – 8%; Riebalų – 2%.

 Kai balanso tobulumas virš 70% jokių neigiamų pasekmių nėra. Kai 70 -30% galimas lengvas diskomfortas, limfoje toksinų gali padidėti iki 6%, galimi odos išbėrimai. Kai mažiau 30% – žymus toksinų padidėjimas limfoje, bei kraujyje, spuogai ant odos, galimas diskomfortas iki vėmimo, galvos skausmai ir t.t.

 Tradicinės mitybos balanso vidurkis 20% .

 Turėdami tris pagrindinius parametrus mums tinkamo maisto įvertinimui, pasižvalgykime po gamtą – gal pavyks rasti ko nors valgomo.  Kad radiniai neišsibarstytu sudėkime viską į  „krepšį“ – lentelę.

Pavadinimas

tobulumas% kokybė%

balansas%

Bulvės virtos

60

40

30

Kvietinė košė

70

50

40

Ruginė košė

80

55

50

Avižinė košė

80

50

55

Miežinė košė

80

50

50

Grikių košė

85

60

60

Sorų košė

80

60

65

Kukurūzų košė

75

50

55

Ryžių košė

60

50

40

Obuoliai (vidurkis)

70

60

60

Obuolių košė su cukrumi (virta)

80

80

70

Uogienės (vidurkis)

85

90

60

Kriaušės (vidurkis)

90

80

60

Kriaušių košė

85

90

50

Riešutai lazdyno

90

60

80

Graikiniai

85

70

85

Migdolai

90

80

85

Žemės

85

70

80

Žirniai

90

75

70

Pupos

60

70

40

Šparaginės pupelės

70

60

50

Daržo pupelės

60

65

50

Kakavos sviestas

90

40

60

Medus

90

90

80

Morkos

90

40

60

Kopūstai

80

30

20

Burokėliai

85

30

60

Svogūnai

70

30

70

Prisirinkom nemažą krepšį produktų, bet valgyti mažai kas tinka. Mūsų protėviai tai senai suprato, todėl sukūrė sudėtingą maisto paruošimo technologiją. Lentelėje surinkta populiariausi Lietuvos regionui produktai, nors norint galima naudoti viską kas auga žemėje. Be paminėtų maisto parinkimo parametrų yra ir daugiau mitybos subtilybių (mityba pagal kraujo grupes ir t. t.), bet tai nėra taip svarbu kaip šie trys. Straipsnio apimtyje neįmanoma pateikti enciklopedinio lygio informacijos, todėl lieka darbo ir skaitytojui – atsirinkti tai kas jam tinka. Kūnas ir jausmai labai greitai reaguoja į mitybos procesą, todėl nesudėtina išsiaiškinti kas tinka. Tik reikia išmokti skaityti ženklų informaciją.

Norint pasigaminti tobulo, betoksininės mitybos maisto derinant keletą produktų, reikia laikytis vienos taisyklės. Tobulas maistas susideda iš: – 90% angliavandenių, 8% baltymų, 2% riebalų.

Yra daugybė šaltinių kur galima  sužinoti produktų sudėtį nors net ir to nereikia.

Pabandykim pagaminti patiekalą iš bulvių. Kas nors kiek domėjosi sveika mityba žino, kad geriausias bulvių terminis apdorojimas yra virimas (geriau su lupenomis, ne vandenyje o garuose ). Bulvė priklauso angliavandenių grupei, tad reikia pridėti baltymų ir truputi riebalų.

Baltymų turi visi ankštiniai ir riešutai. Pasirenkam žirnius. Patogiausa naudoti žirnių miltus. Juos užplikome verdančiu vandeniu iki padažo konsistencijos, įmaišom truputi (vienas desertinis šaukštas vienai porcijai) aliejaus. Padažas yra. Jį galima pagardinti druska, pipirais, svogūnais pagal skonį. Bulves galima supjaustyti, sugrūsti, patiekti kokios yra – fantazijos reikalas. Padažo turi būti 20% nuo bulvių masės.

Patiekalo informacinis tobulumas – 85, kokybė – 80, balansas – 85 ! Gero apetito !!!

Vietoje žirnių padažui galima naudoti bet kuriuos riešutus. Tobulumas bus dešimt procentų aukštesnis. Naudojant sojos pupeles tobulumas – 95, kokybė – 90, balansas – 95

Tokie pat parametrai gaunami su kakavos padažu.

Daugelis bijo naudoti sojos pupeles, nes jos modifikuotos. Ne visiems augalams modifikavimas pablogina parametrus. Prieš modifikavimą sojos tobulumas buvo 70, kokybė 60, balansas 70. Po modifikavimo 80 – 70 – 80. Su kukurūzais nepasisekė – buvo 60 – 50 – 60, liko 20 – 60 – 40. Pavojingiausia modifikavimo pasekmė yra informacinio tobulumo ir balanso praradimas. Mokslininkai atrodo stengiasi pagerinti tik energetinę vertę (kokybę). Informacinio tobulumo sumažėjimas maiste griauna DNR struktūrų tobulumą, pagreitina kūno senatviškėjimo procesus, atima galimybę susilaukti palikuonių, arba griauna jų gyvybingumą, skatina neišgydomų ligų plitimą . Prieš dešimt metų 20% neišgydomų ligų buvo susiję su informaciniais sudarkymais, dabar 41%. Panašus dėsningumas yra ir su nevaisingumo problemomis.

Balanso trūkūmas maiste sutrikdo organizmo medžiagų apykaitos procesus, kas žymiai padidina toksinų (šlakų) kiekį su visomis  to pasekmėmis. Jis yra apie 60% ligų priežastis. Likę 40% tenka informaciniam sudarkymui, iš kurio mitybai tenka 30%, aplinkai 10%. Aplinka, tai psichosomatiniai pažeidimai (neigiami išgyvenimai, traumos) ateinantys iš išorės.

Grįžkime prie maisto receptų. Su bulvėmis manau išsiaiškinome, kad keičiant padažus, prieskonius, pateikimo formą galima sukurti daug patiekalų įvairiems skoniams. Tie patys principai tinka ir kruopų košėms. Antroje lentelėje pateikti košių (kruopos virtos vandenyje) parametrai. Kaip matome visoms trūksta balanso, todėl reikia surasti kas pagerintu jį. Jei tinka saldi košė galima naudoti vaisius, ar uogas (uogienes). Avižų košė su obuoliene ir riešutais 90 – 85 – 90 Riešutus galima pakeisti žirniais, sojos pupelėmis, kakava, kam tinka – daržo pupelėmis, saulėgražų sėklomis. Nesaldžioms košėms uogienes galima keisti daržovėmis, žalumynais (virtomis ar nevirtomis didelio skirtumo nėra). Rugių košė su žirniais ir žaliomis tarkuotomis morkomis 95 – 80 – 90  Žirnius patogiausia naudoti miltų pavidale. Kam patinka galima nevirti, pakanka užpilti šaltu vandeniu. Toks priedas dviem procentais daugiau padidina košės balansą.

Kaip matome maisto pagrindą sudaro daug angliavandenių turintys produktai su priedais. Tai pagrindinis betoksininės mitybos DĖSNIS.

Kam sunku atsisakyti tradicinės mitybos galima sukurti patiekalų su žuvimi, ar silke.

Silkė su virtomis bulvėmis, burokėliais, svogūnais 90 – 80 – 80, užpylus aliejumi – 80 – 97 – 60

Silkė su rugine koše, morkomis, svogūnais 80 – 90 – 90 užpylus aliejumi 70 – 98 – 70

Virta žuvis vietoje silkės pirmam variantui 95 – 90 – 92. Antram variantui 90 – 95 – 80

Rašau ir jaučiu provokuojantį klausimą: – O kas bus jei žuvį pakeisime vištienos šlaunele?

- Bus 60 – 95 – 40 pirmam ir 40 – 98 – 30 antram variantui.

- O kas jei virtą žuvį -  kepta?

- Bus 60 – 99 – 30 ir 20 – 100 – 10

Išvados yra kiekvieno asmeninis reikalas. Žmogus sukurtas gyventi taip, kaip jis nori. Sąmonės ir  mitybos įtaką gyvybei trumpai aptarėme liko gyvenimo būdas. Jam priklauso 10% įtakos mūsų gyvenime. Didžiąją dalimi gyvenimo būdas priklauso nuo aplinkos, kurioje gyvename. Ji sąlygoja mūsų elgesį, veiksmus. Technokratinės pasaulėžiūros sąlygomis sukurta gyvenamoji aplinka savo tobulumu tesiekia tik 10% žmogui reikalingo lygio. Tai sudėtinga tema ir jos aptarimui reikia atskiros „ekskursijos“. Kam labai norisi pasigilinti, galiu rekomenduoti Vladimiro Megre knygą „Meilės erdvė“. Joje kalbama apie gyvybės erdvių formavimą augalų pagalba. Yra ir daugiau būdų , bet kol kas tai ateities aktualijos. Šiuo metu svarbiausia sąmonė ir mityba.

Kūrėjas sukūrė mums tobulą kūną. Susikurti tobulą sąmonę turime patys.

Dar truputis informacijos maitinančioms motinoms. Jeigu jūsu kūdikis atpylineja skrandžio turinį po maitinimo, tai tobulinusias testas, kad pieno balansas yra mažiau 70%. Pats laikas pamastyti apie savo mitybos tobulumą ir tikėjimo menkumą. Argi tobulas Kūrėjas galėjo sukurti savo mylimiems vaikams tokį maistą, kurio pavalgę jie raitytusi ir šauktu per naktis iš skausmo?!

Kai nieko nesuvokdamos mamos kankina save ir savo mylimus vaikus, gilesne prasme prisipildo Kristaus žodžiai nuo kryžiaus: – Viešpatie atleisk jiems, nes jie nežino ką daro.

Tereikia suvokti viena, kad visata sukurta TOBULA, joje nėra vietos skausmui, nes jis mirties šauklys. Jeigu mumyse ir aplink mus pilna skausmo tai ( Anastasijos žodžiais) Dievo šauksmas mums : – Sustokite ką darote!

Kai motinos negali maitinti pačios, naudoja dirbtinį maistą, kurio balansas gali svyruoti nuo 20 iki 70% (priklauso nuo gamintojo). Virš 70% neteko matyti. Dažniausiai balanso tobulumas tiesiogiai susijęs su kaina, tad atsirinkti nėra sudėtinga.

Motinos pienas kūdikiui tai gyvybės eleksyras ir jis brangina kiekvieną jo lašą. Jei pienas nekokybiškas jis neturi pasirinkimo, geria ką gauna, nors po to tenka raitytis iš skausmo dėl virškinimo sutrikimų. Atpylinėjimas pavalgius –  kūno reakcija į nekokybišką maistą. Subalansavus motinos maistą pieno balansas irgi atsistato.Tokio pieno kūdikiai neatpylinėja tai patvirtina reali praktika. Imuninė sistema veikia tobulai ir vaikai tiesiog negali susirgti, net sloga, nekalbant apie rimtesnes problemas. Kaip mes mąstom taip ir gyvenam.

autorius Alvydas V.